Ο θεσμικός κατήφορος του Ν. Παρασκευόπουλου

69 1

 

Πέτρος Κουσουλός 

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του υπουργού Δικαιοσύνης, , αλλά και συνομιλώντας με συναδέλφους του Ν. Παρασκευόπουλου, πανεπιστημιακούς, αντιλαμβάνεται ότι τους τελευταίους μήνες πρέπει να ενσαρκώνει έναν πολύ άχαρο ρόλο. Εκείνον του «εντολοδόχου» του Μαξίμου.

Δεν είναι δυνατόν, λένε όσοι τον γνωρίζουν, ο μετριοπαθής καθηγητής του ποινικού δικαίου να πέφτει σε συνεχή νομικά «ατοπήματα» εκθέτοντας την δημόσια εικόνα του.

Ακόμη και οι πιο εγκρατείς δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούσαν να κρύψουν τον «ενθουσιασμό» τους στα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε ο κ. Παρασκευόπουλος στην περίπτωση διαρροής των «ροζ» email του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Χρειαζόταν η δημοσιοποίηση του θέματος από ηλεκτρονικό ιστότοπο, η περιφορά της «είδησης» στο διαδίκτυο, αλλά και στην Αυγή καθώς και η ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου προκειμένου ο κ. Παρασκευόπουλος να διατάξει παράνομη πειθαρχική έρευνα!

Ο κ. Καθηγητής του ποινικού Δικαίου είναι αδύνατο να μην γνώριζε αυτό που γνωρίζει ένας πρωτοετής της Νομικής.

Ότι δηλαδή δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο παράνομα αποκτηθέν υλικό (εδώ).

Μια ημέρα αργότερα και ενώ ο νομικός κόσμος της χώρας «έβραζε», ο κ. Παρασκευόπουλος απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δημοσιεύματα ζητώντας την διερεύνηση για τις συνθήκες διαρροής των email. Ποιος «κατασκόπευε» τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ και γιατί;

Και έτσι παρατηρείται το εξής σχιζοφρενικό: Από την μια ο κ. Υπουργός να παραγγέλνει πειθαρχική έρευνα βασισμένος σε υποκλαπέν υλικό και από την άλλη να ζητεί να διερευνηθεί πως υπεκλάπη το υλικό!

Αλλά ο «κατήφορος» έχει και συνέχεια: Ο Ν. Παρασκευόπουλος φιλοξενείται στον Real Fm. Εκεί “ομολογεί” ότι ήταν γνώστης των συγκεκριμένων email από το 2015 αλλά είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι δεν μπορεί να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα γιατί το υλικό έχει υποκλαπεί! Και άκουσον-άκουσον δικαιολογεί την κωλοτούμπα α λα Ιωάννης Μελισσανίδης λέγοντας ότι τα «πράγματα πλέον είναι διαφορετικά» καθώς υπήρχε πληθώρα δημοσιεύμάτων αλλά και κοινοβουλευτική ερώτηση (του κ. Νικολόπουλου). Προφανώς ο κ. Υπουργός δεν πρόλαβε να διαπιστώσει ότι δημοσιεύματα και ερωτήσεις βασίζονταν στα email, δηλαδή (για να το κάνω νια νια) στο παράνομα αποκτηθέν υλικό.

Η μήπως συνέβη κάτι χειρότερο; Μήπως δηλαδή η δημοσιοποίηση του θέματος στήθηκε για να δικαιολογηθεί η «παράνομη» παρέμβαση του κ. Υπουργού, ο οποίος ενεργώντας ως εντελοδόχος του Μαξίμου έσπευσε να παραγγείλει την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας με απώτερο σκοπό την εξουδετέρωση του συγκεκριμένου αντιφρονούντα δικαστικού λειτουργού;

Άλλωστε, μεγάλα, παιδιά είμαστε δεν είναι η πρώτη φορά που μια υπόθεση ανακινείται κατόπιν δημοσιευμάτων (που όλως τυχαίως κινούνται στον φιλοκυβερνητικό χώρο) με τους δικαστικούς λειτουργούς ή και τον ίδιο τον υπουργό να επιδεικνύουν ταχύτερα αντανακλαστικά από την εκκίνηση του Γιουσείν Μπολτ! Λες και ξημεροβραδιάζονταν επάνω από το… τυπογραφείο, ένα πράγμα!

Διαβάστε επίσης: Όταν οι κ.κ. Μάρδας και Παρασκευόπουλος νομοθέτησαν για να παίρνουν επίδομα εκτός έδρας!